Lohko E


E-Lohkossa pelaa rakas naapurimaamme Ruotsi, joka lähtee kohtalaisen pienin odotuksin EM-kisoihin. Ruotsin kanssa samassa lohkossa (E) pelaavat mm. moninkertainen EM- sekä MM -kultamitalisti Espanja, maailman kuumimman hyökkääjän, Robert Lewandowskin tähdittämä Puola, sekä Nation’s League lohko B:stä karsiutuva neljäs joukkue.

Lohko E:n osalta ykkössijasta ei pitäisi olla epäselvyyttä, sillä Espanjan odotetaan voittavan kaikki kolme (3) alkulohkon otteluaan. Kakkossijasta realistiset mahdollisuudet on Puolalla, ja maalle karsiutuminen lohkovaiheessa olisikin suuri pettymys.

Otteluohjelma

Maanantai 15. kesäkuuta – Puola – Voitto B-voittaja (Ottelu pelataan Dublinissa, klo 18.00)
Maanantai 15. kesäkuuta – Espanja – Ruotsi (Ottelu pelataan Bilbaossa klo 21.00)

Perjantai 19. kesäkuuta – Ruotsi – Playoff-voittaja B (Ottelu pelataan Dublinissa klo 15.00)
Lauantai 20. kesäkuuta – Espanja – Puola (Ottelu pelataan Bilbaossa, klo 21.00)

Keskiviikko 24. kesäkuuta – Playoff-voittaja B – Espanja (Ottelu pelataan Bilbaossa klo 18.00)
Tiistai 24. kesäkuuta – Ruotsi – Puola (Ottelu pelataan Dublinissa klo 18.00)

Puolan ja Espanjan välistä kamppailua pääset seuraamaan 20.6.2020 klo 22:00. Ottelu pelataan Espanjan kotikentällä, Bilbaossa.

E-lohkon voittajasuosikit

Kaksinkertainen EM- voittaja Espanja aloittaa selkeinä suosikkeina E-lohkoon. Puolan ja Ruotsin odotetaan taistelevan siitä toisesta sijasta, mikä takaa suoran pääsyn pudotuspeleihin. Kuka tahansa, joka menettää suoran karsinnan seuraavalle vaiheelle, pyrkii selviytymään neljän parhaan joukkoon, josta Slovakia povataan jäävän nuolemaan näppejään. Luis Enriquen ohjaama Euro 2020 -joukkueeseen menevä espanjalainen joukkue ei ole läheskään sitä, joka hallitsi maailman jalkapalloa vuosikymmen sitten, ja heidät on nyt maailman kuudenneksi paras joukkue. Tavalliseen tapaan joukkue ei sisällä Real Madridin pelaajia ensimmäistä kertaa koskaan. Ainoa selviytyjä noista päivistä on Barcelonan Sergio Busquets, jonka uuden pelaajasukupolven odotetaan vain jäävän alle kansainvälisessä turnauksessa vaadittavan. Managerin käytössä olevat pelaajat luokitellaan kuitenkin riittävän hyviksi pääsemään tästä ryhmästä, ja pelaajat ja fanit odottavat heidän lähtevän pudotuspeleihin lohkon voittajina. Espanja on esiintynyt 11 EM-kisassa, voittanut koko kilpailun vuonna 2012, ja he ovat karsintaryhmänsä kärjessä: Toisaalta viimeisistä viidentoista ottelusta se on voittanut vain seitsemän.

Puola on suhteellisen uusi tulokas jalkapallomaailman eliittitasoon, sillä se on osallistunut kaikkiaan vain kolmeen EM-kisaan, jotka ovat järjestyksessään kolme viimeisintä (2008, 2012 ja 2016), ja tekee tämän vuoden kisasta joukkueen neljännet. Toistaiseksi Puola ei ole edenneety puolivälieriä pidemmälle, mutta Robert Lewandowskin ollessa kapteenina ja hyökkääjänä ei joukkueen vaarallisuutta pidä aliarvioida. Puolalainen supertähti on  palautunut Ballon D’Orin jälkeisestä pettymyksestä ja on jälleen kerran isukussa. Lewandowski on rikkonut Gerd Mullerin 40 maalin rikkoi Bundesligan ennätyksen kauden viimeisenä päivänä ja on tällä hetkellä Euroopan paras maalintekijä. Kaiken järjen mukaan Puolalla pitäisi olla suhteellisen helppo alku Slovakiaa vastaan, tietäen, että sen voittaminen asettaa heidät kadehdittavaan asemaan yhdessä Espanjan, Ruotsin tai molempien kanssa, kun he ovat pudonneet pisteitä kentälle siirtyessään. Puola pääsi mukavasti tähän turnaukseen voittamalla ryhmänsä ennen Itävallan voittoa 8 ottelua 10: stä.

Jalkapallon harrastajille ja etenkin ruotsalaisille faneille annettiin tuhoisa isku, kun Zlatan Ibrahimović suljettiin Euro 2020: n lopullisetsi polvivamman takia. Ruotsin joukkueella on kuitenkin vielä paljon tarjottavaa, kuten he osoittivat vuoden 2018 maailmanmestaruuskilpailuissa, joissa he yllättäen ylittivät odotukset lohkossa ja pääsivät puolivälieriin asti, missä Englantia sen lopulta pysäytti. Ruotsin kannattajajoukot toivovat uuden pelaajasukupolven etenevän pitkälle lohkovaiheessa ja odottavat Alexander Isakin, Emil Forsbergin ja Victor Lindelofin kaltaisia ​​pääpelaajia auttamaan kapteeni Andreas Granqvistia saavuttamaan joukkueensa kanssa korkealle asetetut tavoitteet.

Slovakialleon aselteltu altavastaajan viittaa haastavana pidetyssä E-lohkossa. Tämä näyttää olevan linjassa vedonlyöntitoimistojen antamissa kertoismissa sillä ne eivät anna paljon toivoa joukkueen pääsemistä pudotuspelivaiheisiin. Tämä ei ole liikaa häirinnyt joukkuueen valmentajaa Stefan Tarkovicia, joka kääntää asetelman varmasti joukkueensa motivoimiseksi, varsinkin ensimmäisessä ottelussa Puolaa vastaan. Joukkueetta pidetään suhteellisen tuntemattomina ja se voikin hyödyntää tätä tekijää samalla tavalla kuin Islannin kaltaiset maat ovat tehneet edellisissä turnauksissa. Odotamme, että E-lohokon tulos heijastaa kertoimia, eli Espanja on ryhmän kärjessä, sitä seuraa tiiviisti kakkosijalle Puola sekä Ruotsi, joka pääsee seuraavaan vaiheeseen neljän parhaan kolmanneksi sijoittuneiden joukkeiden joukossa. Slovakia, ei ilman temppuja pääse jatkopeleihin,  mutta sillä on lohkossa kuitenkin tärkeä rooli. Se on kansainvälisissä peleissä osoittanut kyntensä koko vuoden ajan. Se tulee varmasti rokottamaan pisteitä joltain E-lohkon joukkueelta, ja Puola on ensimmäisenä tullinjalla E-lohkon ensimmäisessä ottelussa.

Lohko E

SijJoukkuePVTHGDPts
121101-04
221012-23
320201-12
420112-31