Lohko B


Suomalaisittain lohko B on luonnollisesti se kaikkein kiinnostavin, sillä siinä pelaa Suomi, Tanska, Venäjä sekä Belgia. Suomen tilannetta voidaan pitää jopa historiallisen hyvänä, sillä jo karsinnoissa lohkojako oli Suomelle kohtalaisen hellä, eikä samaan lohkoon Italian lisäksi kovin pahoja joukkueita mahtunut. Tämä ei tietenkään vie Suomen suorituksesta mitään pois – mahtava venyminen joka tapauksessa!

Jalkapallon EM 2020 Suomen pelipaikat ovat jo ratkenneet, ja alkulohkon kolme ottelua tullaan pelaamaan Kööpenhaminassa sekä Pietarissa. Kokonaisuudessaan lohko B pitää sisällään Suomen lisäksi nämä kolme maata:

  • Tanska
  • Venäjä
  • Belgia

Huuhkajien tie jatkoon ei ole siis ruusuinen, sillä kaikki lohkon kolme muuta joukkuetta ovat huippulaadukkaita, ja pystyvät halutessaan ottamaan pelissä kun pelissä ohjat omiin käsiinsä. Markku Kanervan tiukkaan puolustamiseen sekä nopeisiin vastahyökkäyksiin perustuvassa pelitavassa nähdäänkin todennäköisesti muutoksia, mikäli pelaajat pysyvät terveinä. Teemu Pukin kaltaisten supertähtien päivän kunto on yksittäisissä otteluissa ratkaiseva tekijä, sillä ilman Pukin, Kamaran sekä Lodin kaltaisia tähtipelaajia, päättyvät Suomen pelit todennäköisesti jo alkulohkoon.

Lohko B:n ylivoimainen ennakkosuosikki on FIFA:n rankingissa tällä hetkellä sijaa 1 pitävä Belgia, joka marssittaa kentälle joukon jalkapallomaailman suurimpia tähtiä. Belgian tulemista kansainvälisessä jalkapallossa ollaan saatu seurata jo useamman vuoden ajan, mutta se suurin palkinto on kuitenkin vielä antanut odotuttaa itseään. Belgian maajoukkue on tällä hetkellä vahvin mitä se on koskaan historiassaan ollut, ja voisikin olettaa, että edellisten arvokisojen pettymyksen ollaan käännetty kokemukseksi, joka tulee edesauttamaan Belgian etenemistä näissä kisoissa. Lohko B:n voittajasta ei siis pitäisi olla epäselvyyttä, sillä mikäli mitään erikoista ei tapahtu, Belgian pitäisi käytännössä voittaa kaikki kolme otteluaan.

Otteluohjelma

Lauantai 13. kesäkuuta – Tanska – Suomi (Ottelu pelataan Kööpenhaminassa klo 18.00)
Lauantai 13. kesäkuuta – Belgia – Venäjä (Ottelu pelataan Pietarissa klo 21.00)
Keskiviikko 17. kesäkuuta – Suomi – Venäjä (Ottelu pelataan Pietarissa klo 15.00)
Torstai 18. kesäkuuta – Tanska – Belgia (Ottelu pelataan Kööpenhaminassa klo 18.00)Maanantai 22. kesäkuuta – Venäjä – Tanska (Ottelu pelataan Kööpenhaminassa klo 21.00)
Maanantai 22. kesäkuuta – Sveitsi – Turkki (Ottelu pelataan Pietarissa klo 21.00)

Katso tämä ottelu Lohkosta B: Suomi v Tanska 13.6.2020 klo 19:00

Lohkon mielenkiintoisin kamppailu on mielestämme Suomi v Tanska, joka pelataan Kööpenhaminassa 13.6.2020. Ottelu on molemmille kisojen ensimmäinen, ja kuten tiedämme, alkulohkossa pelataan vain kolme (3) matsia. Suomen kannalta tämän ottelun tärkeyttä ei siis voi tarpeeksi korostaa, sillä mikäli Suomi haluaa lohkostaan jatkoon, Venäjä sekä Tanska on kaadettava. Belgian kaatamista ei todennäköisesti kovinkaan optimisti uskalla toivoa.

Lohko B voittajasuosikit

Belgia sijoittuu FIFA: n jalkapallosijoitusten ykköseksi hyvästä syystä. He ovat olleet uskomattoman hyvässä vedossa, hävittyään vain kaksi viimeisestä 27 ottelustaan ​​ja saavutettuaan kolmannen sijan vuoden 2018 maailmanmestaruuskilpailuissa. Vuoden 2018 Nation League pettymyksen jälkeen he ovat enemmän kuin innokkaita parantamaan EM-peleihin. Tämän hetkiset kertoimet näyttävät, että Tanska on suosikkikohde EM-kakkoseksi Venäjän ohi, kun taas suomalais-joukkueen kansainvälisten vedonlyöntitoimistojen osalta odotetaan poistuvan lohkovaiheessa, joukkueen osallistuttuaan sen historian ensimmäiseen suureen turnaukseen. Belgia on arvioitu kolmanneksi parhaaksi joukkueeksi heti Englannin ja Ranskan jälkeen ja on myös varteenotettava ehdokas koko kilpailun voittajaksi. Tämä ei olisi mikään jymy-yllätys, ja voitto EM-kisoista sinetöisi Belgian jalkapallomaaksi myös nykysukupolven osalta. Belgia on pelannut todella tasokasta jalkapalloa päästäkseen kisoihin ja ovat iskeneet vähintään kaksi maalia kaikissa karsintapeleissään! On sanottava, että Martinez onnistui muuttamaan tähtinimistä koostuvan joukkueen myös vahvaksi yhteenhitsautuneeksi ryhmäksi. Huomionarvoista on että Belgia pelaa kaksi ensimmäistä lohkovaiheen ottelua vierasjoukkueena, koska B-lohko vastaan tulee EM-isäntämaat Tanska ja Venäjä.

Tanskalaiset olivat lyömättömiä karsintapeleissään ja osoittivat Englantia ja Belgiaa vastaan kaapin paikan ​​Nation Leaguessaliigassa. Valmentaja Åge Hareide on tuonut joukkueelle dynaamisemman hyökkäävän lähestymistavan. Sen lisäksi Schmeichel on tehnyt vaikuttavaa työtä maalissa ja myös hänen edessään pelaava oleva Kjaer ja Christensen -puolustajaduo. Kun kokonpanoon lisäätään Tottenhamin haastaja kauden pelaajaan, Emil Hojbjerg, ja tämän parempaa perustaa joukkueelle saa hakea.

Tämä on Venäjälle epätavalliset EM-kisat. Maata iskeneen dopingiskandaalin jälkeen heidän on pelattava neutraalin Venäjän federaation lipun alla, ja kansallislaulut jää laulamatta ennen heidän otteluitaan. He toivovat kuitenkin vievänsä peleihin samaa energiaa josta saatiin jo vaikutteita hyvin menneissä karsintapeleissä, joissa he voittivat kahdeksan kymmenestä ottelustaan. Ainoat kaksi tappiota tulivat Belgiasta, jonka Venäjä kohtaa EM-kisoissa jälleen. Nähtäväksi jää, löytävätkö he tavan pysäyttää Belgian “Punaiset Paholaiset”. Venäjä luottaa voimakkaasti Artem Dzyubaan, jonka maalintekemiselle ei loppua näy maailmancupin jälkeenkään, ja Cheryshev sekä Golovin, joiden odotetaan nälkäisinä osallistuvan hyökkäykseen. Venäjä on menestynyt aina hyvin pienempiä joukkueita vastaan, mutta usein takellellut suurempia joukkueita vastaan. Jos Venäjä meinaa toistaa uskomattoman suorituksensa vuoden 2018 WorldCupin aikana, sen on tuotava peliin jotain uutta.

Suomelle kesti vain kolmekymmentäyksi yritystä päästä suuriin turnauksiin. Tämän se teki voittamalla kuusi karsintapeliään päästääkseen historiallisesti Italian kannoille EM-karsinnoissa. Suomella on Teemu Pukin, joka on tehnyt kymmenen maalia kymmenestä, jota on kiittäminen tästä saavutuksesta. Hänen on jälleen kerran noustava esiin, jos Suomi haluaa päästä jatkoon lohkovaiheesta. Suomen puolustus on ollut pitkälti vedenpitävä, jos haparointi Italiaa vastaan ei lasketa. Pääsy EM-kisoihin on jo saavutus tälle jalkapallomaajoukkueelle, joilla on ikävä kyllä vain kourallinen pelaajia, jotka ovat pelanneet yhdessäkään Euroopan viidestä parhaasta liigasta. Jatkopeleissä joukkueet tulevat kohtaamaan yhä vahvempia ja älykkäämpiä puolustuksia vastaan ​​ja vastustajat tulee tekemään kaikkensa estääkseen Teemu Pukin hyökkäyskykyä. Jos vastustajat saavat teemun peliä tukahdettua, Suomen tie tulee olemaan vaikea. Odotus on että Suomen tie EM-kisoissa päättyy melko nopeasti, mutta olemme valmiita jymy-yllätykeseen!

Lohko B

SijJoukkuePVTHGDPts
133007-19
231025-43
331022-73
431021-33