Grupp F


Kisojen mielenkiintoisin lohko löytyy listamme päästä, sillä F-lohkon on jopa koko arvokisojen historiassakin mitattuna yksi haastavimmista lohkoista koskaan. Samaan lohkoon ollaan saatu mahdutettua (arvontojen kautta) Portugali, Saksa sekä hallitseva maailmanmestari Ranska. Neljäs maa selviää viimeistään 21.3.2020, kun Nation’s Leaguen karsinnat ovat ohitse. F-lohkosta on vaikea nostaa yksittäistä ottelua esille, sillä Portugalin, Ranskan sekä Saksan tyyppiset huippumaat tarjoavat jokaisessa ottelussaan takuuvarmaa viihdettä.

Otteluohjelma

Tiistai 16. kesäkuuta – Playoff-voittaja A (D) – Portugali (Ottelu pelataan Budapestissa klo 18.00)
Tiistai 16. kesäkuuta – Ranska – Saksa (Ottelu pelataan Münchenissä klo 21.00)
Lauantai 20. kesäkuuta – Playoff-voittaja A (D) – Ranska (Ottelu pelataan Budapestissa klo 15.00)
Lauantai 20. kesäkuuta – Portugali – Saksa (Ottelu pelataan Münchenissä klo 18.00)Keskiviikko 24. kesäkuuta – Saksa – Playoff-voittaja A (Ottelu pelataan Münchenissä klo 21.00)
Keskiviikko 24. kesäkuuta – Portugali – Ranska (Ottelu pelataan Budapestissa klo 21.00)

F-lohkon voittajasuosikit

Euro 2020: n F-lohko on alusta alkaen merkitty kuolemanlohkoksi, haajstajana vain edellisten turnausten voittajajoukkueet, mukaan lukien hallitsevat Portugali. Maailmanmestari-joukkue Ranska aloittaa suosikkeina tämän lohkon kärkeen, sitä seuraa Saksa ja Portugali, jonka  odotetaan pääsevän pudotuspelivaiheen ohi yhtenä parhaista neljästä kolmanneksi sijoittuneesta joukkueesta, samalla tavall kuin  EM-kilpailussa 2016. Moni ei nosta Unkarin mahdollisuukis pisteille tässä kohkossa. Ranskan maailmanmestari-joukkue ja EM-2016  finalistit ovat suosikkeja F-lohkon kärkipaikoille. Didier Deschampsin joukkueella on ollut kaksi vuotta aikaa parantaa peliä, edellisistä suurista kansainvälisistä turnaukista kun on kulunut sen verran aikaa. Valmentajan käytettävissään olevien lahjakkuuksien määrä on sanalla sanoen pelottava. Hänen toiset ja kolmannet vaihtoehdot melkein kaikkille pelipaikoille olisivat riittävän hyviä ykkösmiehistöksi monelle turnaukseen osallistuville maille. Kokonaisen joukkueen verran pelaajia, jonka Ranska joutui jättäämään turnauksen ulkopuolelle, voisi todennäköisesti pärjätä ja menestyä turnauksessa hyvin, sen verran Ranskassa on pelaajakykyä. Heidän vahvuutensa pelisyvyydessä on vertaansa vailla. Silti suurimmat odotukset on ladattu Kylian Mbappen harrteille, epäilemättä tämän turnaukseen parhampiin kuuluva pelaaaja, hänen vauhdikkaalle pelitavalleen ominaninen korkeatasoinen pallonhallinta sekoitettuna puhtaaseen fyysiseen kyvykkyyteen saa varmasi puntin tutisemaan vastustajan leirissä. Hänen pelikaverinsa eivät ole huonoja myöskään Antoine Griezmannin, Paul Pogban ja Kingsley Comanin ja työmyyrä N’Golo Kante. Puolustuksessa maalissa taiteilee Raphael Varane, joka epäilemättä on joukkuueen heikoin lenkki, maalivahdilla ei ole ollut hyvä kausi Spursin riveissö. Didier Deschampsin käytössä oleva valtava määrä lahjakkuuksia yhdistettynä  nykyisen joukkueen historiaan ja kokemukseen uusimmissa kansainvälisissä turnauksissa tekevät joukkueesta kärkiehdokkaan F-rlohkon voittamiseksi ja miksi ei myös koko turnauksen voittokandidaatiksi.

Joachim Löw jättää pestinsä Saksan maajoukkueen perämisestä tämän turnauksen lopussa, ja vuoden 2014 MM-kisat voitto jäänee hänen hallituskautensa huipuksi. Joukkueen voitto EM 2020 kisoissa olisi ihanteellinen tapa lopettaa hänen toimikautensa, mutta ei se  helppoa ole. Karsinnoissa Saksa osoittivat haavoittuvaisuutta ja heiltä puuttui sellainen johtajuus, jota tarvitaan kansainvälisen turnauksen voittamiseen. Viimeaikainen pelinäytöt eivät ole ollut loistaavia, sillä Espanja on kaatanut sen 0-6 ja se on hävinnyt myös Pohjois-Makedonialle. Saksa on tehnyt ottanut vain kaksi voitto viimeisissä yhdessätoista ottelussaan huolimatta siitä, että sillä on helposti yksi maailman parhaasta maalivahdista. Todellisen ilkohyökkääjän puuttuminen on myös kysymys, sekä Muller ja Werner ovat miehittäneet kyseisen pelipaikan huolimatta siitä, että he eivät ole kumpikaan siitä ensisijaisesti pelanneet.

Portugalin EM 2016 -voitto saattoi olla yllätys monille, ja heidän joukkueensa on epäilemättä parantunut vielä siitä lähtien. Fernando Santos voi nyt luottaa Bruno Fernandesin ja Bernardo Silvan loistoon keskikentällä, vankkaan Ruben Dias puolustuksessa ja Joao Felixin hyökkäyksessä tukemalla jalkapallotähteä Cristiano Ronaldoa, joka ikäänsä nähden pelaa edelleen elämänsä jalkapalloa ja maaleja syntyy likuhihnalta. Rui Patricio maalissa on parantanut otteitaan voimakkaasti Wolvesiin liittymisen jälkeen. Man Cityn Joao Cancelo ja Dortmundin Raphaël Guerreiro tuovat joukkueeseen puolustustaitoa, jonka tasoisia tässä joukkueessa ei ole aiiemmin nähty.

44 vuoden poissaolon jälkeen Unkari on nyt päässyt takaisin EM-kisoihin, joissa he joutuvat jälleen kohtaamaan hallitsevan EM-voittajan Portugalin. Tällä kertaa turnaus on Unkarille melkein tekemätön paikka kun maailmanmestarit Ranska ja entisen maailmancupin  voittaja Saksa myös pelaa samassa kuolemanlohkossa”.  Odotukset Unkarille ovat vähäiset, ja he voivat mennä turnaukseen ilman painetta, voivat nauttia kokemuksesta, ja tämä saattaa toimia heidän eduksi. Didier Deschamps on pitänyt voittoputkensa ehjänä maailmancupin voiton jälkeen, ja joukkue on  on nyt pari vuotta yhteinäisenä työstänyt voittokaavaansa. Tämän lohkon kaksi kovaa, Saksa ja Portugali, ovat tehneet muutoksia joukkueidensa kokoonpanoihin, mikä voi toimia myös heitä vastaan ​​varsinkin alussa. Näin ollen Ranskan odotetaan olevan lohko kärjessä, kun Saksa ja Portugali taistelevat toiseksi. Kolmanneksi sijoittunut joukkue toivoo pääsevänsä joukkoon neljän parhaan kolmanneksi sijoittuneen joukkueen joukossa. Uusiiko Portugal EM-2016 tekemänsä tempun?

Grupp F

SijJoukkuePVTHGDPts
121102-14
221015-43
320114-33
421011-41