Lohko D


Lohkot ovat lähestulkoon kaikki mielenkiintoisia, mutta erityisesti englantilaisen jalkapallon ystäville todellista herkkua tarjoaa Lohko D. Lohko D:ssä pelaavat Englanti, Kroatia, Tsekki, sekä Nation’s League lohkosta C ponnistava joukkue. Englanti lähtee suurena ennakkosuosikkina haastamaan Kroatiaa, joka muuten pelasin vuonna 2018 MM-kisojen finaalissa Ranskaa vastaan.

“It’s Coming Home” on englantilaisfanien kehittelemä lausahdus, sillä turhautumistaan purkavat brittifanit ovat saaneet pelkästään MM-kisojen ykkössijaa odottaa jo vuodesta 1966 lähtien.

Otteluohjelma

Sunnuntai 14. kesäkuuta – Englanti – Kroatia (Ottelu pelataan Lontoossa, klo 15.00)
Maanantai 15. kesäkuuta – Playoff-voittaja C – Tšekki (Ottelu pelataan Glasgowissa klo 15.00)

Perjantai 19. kesäkuuta – Kroatia – Tšekki (Ottelu pelataan Glasgowissa klo 18.00)
Perjantai 19. kesäkuuta – Englanti – Playoff-voittaja C (ottelu pelataan Lontoossa, klo 21.00)

Tiistai 23. kesäkuuta – Tšekki – Englanti (Ottelu pelataan Lontoossa klo 21.00)
Tiistai 23. kesäkuuta – Kroatia – Playoff-voittaja C (Ottelu pelataan Glasgowissa klo 21.00)

Lohkon suurin kamppailu käydään jo ensimmäisellä kierroksella, kun Englanti ja Kroatia iskevät yhteen. Ottelu alkaa klo 16:00, kesäkuun 14. päivä.

 

Lohko D voittajasuosikit

Lohko D voi jo arvata olevan yksi turnauksen viihdyttävimmistä lohkoista, joukkueissa on turnauksen mittapuulla varmasti eniten huipputason pelaajia, ja tämä pitäisi toivon mukaan näkyä pelikentillä ja ikimuistoisina otteluina. Paperilla tämä on Englannin lohko, mutta se, että heidän on pelattava Skotlannin joukkuetta vastaan, joka pudotti heidät World Cupin jatkosta, tarkoittaa, että joukkueen on ylitettävä aikaisemman tappion aiheuttama henkinen kynnys. Uusintakilpailu joukkuetta tätä nimenomaista joukkuetta vastaan, jonka Englanti tapasi jo karsinnoissa, voi olla omiaan luomaan hankaluuksia brittejen voittokululle. Tästä huolimatta olisi jo pieni yllätys, jos Englanti ei veisi lohkovoittoa omiin nimiinsä. Englannin joukkuella on käytössään rutkasti hyökkäysvoimaa, ja joukkue voidaan pitää luottavaisena kykyihinsä, pääsihän se edellisessä maailmancupissa aina puolivälieriin asti. Gareth Southgate pysyy managerina ja toivoo luotsaavansa joukkonsa tällä kertaa vielä astetta kovemmaksi, ehkä finaalipeliin asti ja Englannin maajoukkueen kaikkien aikojen ensimmäiseen EM-voittoonsa. Englannilla on vielä se lisäetu, että jos he pääsevät kilpailun viimeisiin kierroksiin, ottelut pidetään Wembleyssä, mikä tekee tästä käytännössä heille “kotiturnauksen”. Jotkut Euroopan parhaista nuorista pelaajista löytyvät Englannin joukkueesta. Phil Foden, Jadon Sancho ja Mason Mount yhdistyvät joukkueessa vakiintuneempia tähtinimiä, kuten Harry Kane, Harry Maguire, Raheem Sterling ja Marcus Rashford.

Todennäköisin joukkue, joka liittyy Englannin hänillä jatkopeleihin, täytyy olla Kroatia. Vedonlyöntitoimistot antaa Krotian turnausvoitolle kertoimet 34 jota voi pitää jopa ylikertoimena joukkueen tasoon nähden. Kroatia pääsi maailmancupin-finaaliin pudotettuaan yhden vastustajansa tästä lohkosta, Englannin. Lehdistössä vallitsee yksimielisyys siitä, että Kroatian nykyinen joukkue ei ole samaa tasoa kuin vuonna 2018, ja monia joukkueen veteraaneista ei näissä kisoissa enään nähfä. Luke Modric on edelleen joukkueen ytimessä 35-vuotiaana, mutta Brozovicin, Vlasicin ja Petkovicin kaltaiset pelaajat antavat Kroatian kokoonpanolle täysin uuden ilmeen. Skotlanti tekee paluun EM-turnaukseen 22 vuoden yrittämisen jälkeen ja toivoo varmasti tekevänsä läsnäolonsa tunnetuksi. Heillä on joukko vakiintuneita Valioliigan tähtiä, kuten Kieran Tierney, John McGinn, Che Adams, Scott McTominay ja kapteeni Andy Robertson, joten huippukokemuksesta ei ole puutetta. Lopuksi Tšekki on joukkueen viimeaikoina parantanut otteitaan, se on äärimmäisen ahkera ja järjestäytynyt. Tšekki-joukkueella on se hyöty, että he voittavat Englannin vastikään viime lokakuussa, heillä on muutama pelaaja huippuluokassa, kuten Soucek ja Coufal West Hamissa sekä Schick Bayer Leverkusenissa. Joko meidän on odotettava ja seurattava, voiko Tšekki tai Skotlanti parantaa peliään tarpeeksi todellisen karsintayrityksien tekemiseen. Jokatapauksessa heidän läsnäolonsa tässä ryhmässä tarkoittaa, ettei D-lohkossa tulla näkemään helppoja otteluita. Skotlannin pelit tulee suurella todennäköisyydellä olla jännittävämpi katsella, kun taas tšekit ovat todennäköisesti käytännönläheisempi joukkue, ja vain joukkueiden kohtaamisen jälkeen voidaan varmuudella päätellä, pääseekö kumpikaan joukkue lohkovaiheen ohi. Meitä odottaa joukko erinomaisia ​​otteluita tässä lohkossa, ja varmaa on se että huippuunsa viritetty jännitys antaa mausteensa näissä korkeatasoisissa kohtaamisissa. Englanti pyrkii aloittamaan turnauksen vahvasti ja lunastamaan tittelinsä yhtenä turnauksen voittajasuosikeista, ja tänä vuonna heillä todellisesti on käytettävissä kokonainen ja vahva huippuunsa viritetty joukkue. Englanti varmasti ammentaa suurta tukea kannattajajoukoiltaan, tuleva EM-turnaus on lähes ensimmäinen kotimaassaan pidettävä kansainvälinen turnaukseen sitten vuoden1996. Voiko Kroatia toistaa vielä tuoreessa muistissa elävän maailmancupin saavutuksensa? Pääseekö toinen kahdesta muusta joukkueesta yllätäämään menemällä jatkopeleihin? Kaikilta tämän kiehtovan lohkon D:n osapuolilta voidaa odottaa äärimmäisen jännittäviä otteluita, joissa ei intohimo pääse puuttumaan.

Lohko D

SijJoukkuePVTHGDPts
121113-14
221101-04
320101-21
420110-21