Lohko C


Lohkossa C pelaa mielestämme yksi kisojen mielenkiintoisimmista joukkueista – Hollanti. Hollanti ei päässyt MM-kisoihin vuonna 2018, joten sillä on neljän vuoden tauko arvokisoista. Hollannin jalkapallo on ottanut suuria harppauksia eteenpäin (Ajaxin menestyminen, De Ligt, Frenkie De Jong, Depay, Virgil Van Dijk, jne.) niin joukkue- kuin yksilötasollakin. Hollannin seurana Lohkossa C majailee Ukraina, Itävalta sekä Nation’s Liigasta 21.3.2020 jälkeen tuleva D-divisioonan pudotuspelivoittaja.

Lohkovoittajasta ei pitäisi olla epäselvyyttä, sillä kaiken järjen mukaan Hollanti tulee marssimaan jatkoon – näytöstyyliin. Ukraina, Itävalta sekä D-divisioonasta tuleva mahdollinen joukkue ei luultavasti pysty Hollannille kampoihin laittamaan, joten lohkon toinen karsintapaikka ratkaistaan luultavasti Ukrainan sekä Itävallan välisessä ottelussa.

Otteluohjelma

Sunnuntai 14. kesäkuuta – Itävalta – Playoff-voittaja D (A) (Ottelu pelataan Bukarestissa, klo 18.00)
Sunnuntai 14. kesäkuuta – Alankomaat – Ukraina (Ottelu pelataan Amsterdamissa klo 21.00)

Torstai, 18. kesäkuuta – Ukraina – Playoff-voittaja D (A) (Ottelu pelataan Bukarestissa klo 15.00)
Torstai 18. kesäkuuta – Alankomaat – Itävalta (Ottelu pelataan Amsterdamissa klo 21.00)

Maanantai 22. kesäkuuta – Ukraina – Itävalta (Ottelu pelataan Bukarestissa klo 18.00)
Maanantai 22. kesäkuuta – Playoff-voittaja D (A) (Ottelu pelataan Amsterdamissa klo 18.00)

Ukraina ja Itävalta pelaavat Lohko C:n viimeisessä ottelussa, 22.6.2020 klo 19:00. Ottelu pelataan Bukarestissa, Romaniassa.

Lohko C voittajasuosikit

Paperilla vuoden 2020 Euro 2020 tulisi Alankomaat dominoimaan C-lohkoa helpohkosti. C-lohko ei kuulu oikein millään mittarilla turnauksen kovimpiin, ja puoluettomalle kannattajalle se tarjoaa. Hollantilaiset ovat vahvoja suosikkeja voittaakseen oman lohkonsa ja ovat arvioitu kärki kahdeksikkoon koko turnauksen voittajaksi (vedonlyöntitoimistot tarjoavat sen voitolle 15 kerrointa) . Kun otetaan huomioon se, että Ukraina on arvoitu lohkon seuraavaksi parhaimmaksi peräti kertoimella 51, osoittaa kuinka hallitsevaksi Hollanti nähdään tässä lohkossa. Realistisesti ajateltuna Alankomaiden pitäisi voittaa kaikki kolme otteluaan ja päästä heittämällä lohkovoittajiksi. Jos asiat etenevät suunnitelmien mukaan, heillä tulisi olla myös mahdollisuus kierrättää tärkempiä pelaajiaan viimeisissä lohkopelissä, varmistaakseen pelaajiensa pelikunnon kovempia vastustajia kohdatessaan jatkopeleissä. Tässä lohkossa oikeastaan jänittävämpi on arvuutella siitä mitkä maat taistelee lohkon kakkospaikasta paikasta, joka on lähtökohtaisesti hieman epäselvempi. Ukrainaa on veikattu liittyvän Hollannin seuraan seuraavalla kierroksella, puodottaen Itävallan ja Pohjois-Makedonia. Kysymys on lähinnä siitä, kuinka hyvin Itävallan puolustustyyli siivittää joukkuetta, onko Itävallan kokeneemmilla pelaajillaan etua Ukrainan nuoriin lupauksiin nähden. Lohkovaiheen jälkeen olisi melko ylättävää nähdä Pohjois-Makedonian millään muula kuin lohkon viimeisellä sijalla. Veikkaamme että Itävallan ja Ukrainan välinen taistelu toisesta sijaista on se kilpailu, jota kannattaa seurata silmä kovana Lohko C:n osalta.

Alankomaiden paluu suureen turnaukseen on itsessään kohokohta, joka on joukkueelta jäänyt väliin jo pidemmän aikaa. Heidän vahva historiansa ja taipumuksensa hyökkäävän ja soljuvaan jalkapallon pelaamiseen on erittäin tervetullut lisä tämän vuoden turnaukseen, samoin kuin Hollantilaisten äännekkäät kannattajajoukkonsa. Viime vuosina he ovat uudistaneet joukkueensa ja vanhemman sukupolven tilalle ovat löytyneet Virgil Van Dijk, Frenkie De Jong ja Mattias de Ligt. Keskikenttä on varmasti heidän vahvin alue, kun taas puolustuslinja ei näytä kaikkein pelottavimmalta, koska Van Dijk puuttuu. Ukraina tulee olemaan Holannin-joukkueelle haastava vastustaja. Keskikenttä on todennäköisesti myös Ukrainan vahvin alue, ja valmentaja Andriy Ševtšenko yrittää varmasti tehdä kaikkensa sovittaakseen Ukrainan pelin Hollannin kaatamiseksi. Monilla Itävallan tärkeimmillä pelaajilla päättivät omat liiga kautensa vahvasti, kuten David Alaban ja Sasa Kalajdzicin jonka kaltaiset pelaajat ovat todennäköisesti Itävallan tärkeimmät pelaajat. Ensimmäiseen suuren turnaukseen osallistuminen on aina maajoukkueille erityinen hetki, ja tämä pätee varmasti myös Pohjois-Makedoniaan. Joukkue on toki onnellinen ja EM-kisapaikka on aina iso saavutus mille joukkueelle vain, mutta Pohjois-Makedoni haluaa myös jättää kisoihin oman leimansa ja palata kotiin ylpeinä pää pystyssä myös turnausten jälkeen. Yksittäisten otteluiden osalta tärpit ovat varmasti Alankomaiden ensimmäinen ottelu Ukrainaa vastaan ​​ ja lohkopelien etenemisen mukaan mahdollinen päätöspeli jonka veikkaamme käyvän Itävallan ja Ukrainan välillä.

Lohko C

SijJoukkuePVTHGDPts
133008-29
232034-36
3310223
430012-80