Jalkapallon EM-kisat 2020 Otteluohjelma & Lohkot

Vuoden 2020 kisaohjelma tulee olemaan suomalaisten kannalta erityisen mielenkiintoinen, sillä kuten kaikki tiedämme, Huuhkajat ovat historiallisesti ensimmäistä kertaa myös mukana. Mikäli olet jalkapallon arvokisoja seurannut televisioista, olet varmasti näistä nauttinut ilmankin Suomea – kuvittele miltä otteluiden katsominen NYT tuntuu, kun pääsemme näkemään sinivalkoista väriä ja jännittämään kotikatsomoissa otteluiden lopputuloksia livenä! Jalkapallon EM-kisat 2020 otteluohjelma tulee löytymään alapuolelta, ja se kannattaakin merkata heti johonkin muistiin, ettet missaa tärkeitä pelejä. EM-kisat pelataan neljän (4) vuoden välein, joten ihan jokapäiväisestä herkusta ei todellakaan ole kyse.

PäivämääräOtteluAlkaaKatsomo
13
kesä
Tanska -vs- Suomi 18:00:00 EEST18:00Parken Stadium
17
kesä
Suomi vs. Venäjä 15:00:00 EEST15:00Saint Petersburg Stadium
22
kesä
Suomi -vs- Belgia 21:00:00 EEST21:00Saint Petersburg Stadium
23
kesä
Portugali -vs- Ranska 23/06 14:00:00 EEST14:00Puskás Aréna
28
kesä
Ranska v Sveitsi 28/06 15:46:25 EEST15:46
Tältä sivulta tulet löytämään mm. Suomen pelit, kisaohjelmat ja EM-otteluiden aikataulut Yhteensä kisoissa pelataan 51 ottelua, joten katsottavaa riittää koko kuukaudeksi. EM-kisat alkavat 12.6.2020 ottelulla Turkki – Italia. Ottelu pelataan Roomassa. Suomen ensimmäistä peliä pääset katsomaan 13.6 kun Kööpenhaminan hornankattilassa kajahtaa klo 19:00 Suomen aikaa – Suomi vs. Tanska. Otteluohjelman mukaan ensin pelataan lohkovaiheen ottelut, sen jälkeen tulee “Best 16”, eli kuudentoista (16) parhaan joukkueen pudotuspelit, puolivälierät, välierät sekä viimeisenä luonnollisesti finaali, joka pelataan 12.7.2020 Lontoon Wembleyllä.

There are no available matches

Suomen EM 2020 pelit

Suomi pelaa lohkossa B, yhdessä Belgian, Venäjän sekä Tanskan kanssa. Huuhkajien taival historiallisissa EM kisoissa alkaa 13.6.2020 ottelulla Tanska v Suomi.

Kovin helpolla ei Suomea tulla ensimmäisissä arvokisoissaan päästämään, sillä FIFA:n rankingissa tällä hetkellä sijalla 1 majailee samasta lohkosta löytyvä Belgia. Suomen otteluohjelma alkulohkossa näyttää kokonaisuudessaan tältä:

#1 ottelu – Tanska v Suomi – 13.6.2020 klo 19:00

#2 ottelu – Venäjä v Suomi – 17.6.2020 klo 16:00

#3 ottelu – Suomi v Belgia – 22.6.2020 klo 22:00

Suomen tie alkulohkosta eteenpäin tulee siis olemaan pitkä ja kivinen. Belgiaa vastaan tuskin on pisteitä luvassa, mutta voittamalla Tanskan ensimmäisessä ottelussa, Suomi jättäisi itselleen loistavat mahdollisuudet jatkopaikkaan.

Mikäli liput Suomen otteluihin kiinnostavat, kannattaa käydä katsomassa mahdollisia lisäarvontoja UEFA:n sivuilta, sillä myymättömien lippujen osto-oikeuksia on luultavasti vielä ennen kisoja saatavilla.

EM 2020 Lohkot

Joukkueet ovat jaettu kuuteen (6) lohkoon, joissa jokaisessa pelaa neljä (4) joukkuetta. Alkulohkon otteluita tulee siis jokaiselle joukkueelle yhteensä kolme (3) kappaletta. Lohkon kaksi parasta etenee suoraan 16:n parhaan joukkoon (pudotuspelit), jonka lisäksi myös neljä (4) parasta lohkokolmosta pääsee jatkoon. Tällä kyseisellä formaatilla varmistetaan se, että jokainen ottelu on äärimmäisen tärkeä, ja joukkueiden pitää esimerkiksi kiinnittää erityistä huomiota maalieroonsa, sillä sen perusteella voi ratketa mahdollinen jatkopaikka vaikka jäisikin lohkossaan kolmanneksi.

Yksinkertaisuudessaan otteluohjelma etenee seuraavalla tavalla:

 • Lohkovaihe 12.6 – 24.6
 • 16 parasta, pudotuspelit 27.7 – 30.6
 • Puolivälierät 3.7 – 4.7
 • Välierät 7.7 – 8.7
 • Finaali 12.7.2020

EM-kisojen alkulohkot ovat täynnä jännittäviä ottelupareja, ja mikäli olet laadukkaan jalkapallon ystävä, suosittelemme laittamaan alapuolelta löytyvät vinkit talteen. Nostamme jokaisesta lohkosta mielenkiintoisimman otteluparin esille. Alkulohkojen pelit alkavat 12.6.2020 ja Suomen ensimmäinen peli on 13.6.2020 klo 19:00 Tanska v Suomi. Suomen pelit ovat luonnollisesti etusijalla mahdollisten päällekkäisyyksien kanssa, mutta lohkovaiheen pelit ovat jaoteltu siten, että katsojilla on mahdollisuus seurata mahdollisimman monta ottelua koko kisojen aikana. Alkulohkot menevät järjestyksessään A-lohko, B-lohko, C-lohko, D-lohko, E-lohko sekä F-lohko. Suomi pelaa lohkossa B. Jokaisesta lohkosta jatkoon etenee 2 parasta joukkuetta, jolloin jatkoonmenijöiden määrä on tässä kohtaa 12. Neljä viimeistä jatkopaikkaa ratkaistaan parhaiden lohkokolmosten kesken. Neljä parasta lohkossaan kolmanneksi sijoittunutta joukkuetta matkaa 16 parhaan joukkoon. Lohkovaiheen jälkeen ei tule enää esimerkiksi “jatkolohkoa”, vaan kyseessä on jo pudotuspelejä, jossa tappio merkitsee kisojen loppumista.

Lohko A

SijJoukkuePGDPts
137-09
234-54
333-20
431-80

Lohko B

SijJoukkuePGDPts
137-19
235-43
332-73
431-33

Lohko C

SijJoukkuePGDPts
138-29
234-36
3323
432-80

Lohko D

SijJoukkuePGDPts
123-14
221-04
321-21
420-21

Lohko E

SijJoukkuePGDPts
121-04
222-23
321-12
422-31

Lohko F

SijJoukkuePGDPts
122-14
225-43
324-33
421-41

EM-kisojen Alkulohkon ottelut

Alkulohkon otteluilla käynnistyvät EM-kisat käydään normaalista poiketen jopa kahdellatoista (12) eri stadionilla ympäri Eurooppaa. FIFAn päätös siirtää EM-kisat tähän formaattiin on pelaajie myöten aiheuttanut suurta närää, sillä jos ihan rehellisiä ollaan, tällaista ratkaisua on hyvin vaikea ymmärtää. Tätä ennen kisoja ollaan pelattu korkeintaan 2-3:ssa naapurimaassa, mutta nyt joukkueet on ripoteltu ympäri Eurooppaa. Alkulohkon ottelut pelataan seuraavilla paikkakunnilla:

 • Lontoo
 • Munchen
 • Rooma
 • Baku
 • Pietari
 • Bukarest
 • Amsterdam
 • Dublin
 • Bilbao
 • Budapest
 • Glasgow
 • Kööpenhamina

Suomen pelit käydään Pietarin Krestovsky Stadiumilla sekä Kööpenhaminan Parken Stadiumilla. Jalkapallon EM-kisat 2020 otteluohjelma on siis todella omituinen, ja sen sisäistäminen kannattaakin tehdä hyvissä ajoissa, jotta olet valmis kun kisat kesäkuussa alkavat! Alkulohkoista jatkoon menee aina kaksi parasta, sekä yhteensä neljä parasta lohkokolmosta. Sama järjestelmä on ollut käytössä muissakin arvokisoissa, ja se on todettu erittäin toimivaksi. Lohkokolmosillakin riittää siis pelattavaa, sillä usein lohkokolmoset ratkaisevat jatkopaikkansa tehtyjen maalien perusteella. Lohkovaiheen viimeiset ottelut käydään 24.6, jossa F-lohkon joukkueet pelaavat vielä kertaalleen vastakkain. F-lohko on koko kisojen ylivoimaisesti kovin lohko, sillä siinä pelaa mm. Portugali, Ranska sekä Saksa. Ei olisi siis poissuljettua, vaikka näistä joukkueista kaikki kolme menisi jatkoon, mutta kuten kertaalleen jo totesimmekin, yhden näistä jalkapalloilun suurmaista tulee selvittää tiensä jatkoon kolmannelta sijalta, sillä vain kaksi paikkaa on tarjolla suoraan karsiutumiseen.

16 parasta eli EM-kisojen play-off pelit

Kisaohjelma etenee 27.6.2020 alkavassa 16-parasta-vaiheessa. Nimensä veroisesti tässä kohtaa on jäljellä 16 parasta joukkuetta, jolloin homma muuttuu hieman totisemmaksi. Enää ei ole varaa pistemenetyksiin, sillä kyseessä on ns. play-off vaihe. Tappiolla kisat loppuvat siihen, kun taas voitolla joukkue varmistaa paikkansa Euroopan kahdeksan (8) parhaan joukossa. Mikäli Suomi mielii 16:n parhaan maan joukkoon, täytyy kieltämättä tapahtua jotain todella erikoista. Jatkopaikka ei kuitenkaan ole täysi mahdottomuus, sillä todennäköisesti Belgia marssii jatkoon lohkovoittajana, jonka jälkeen kakkossijasta jää taistelemaan Venäjä, Suomi sekä Tanska. Huuhkajat ei ole merkittävästi Venäjää tai Tanskaa huonompi joukkue, mutta se on kuitenkin varmaa, ettei neljän parhaan lohkokolmosen joukkoon Suomella todennäköisesti riitä millään rahkeet. Suomi ei ole nimittäin kovinkaan tunnettu maali-iloittelustaan, joka on yksi ensimmäisistä kriteereistä joilla neljä parasta lohkokolmosta valitaan. Näistä neljästä kiintiöstä vielä yksi paikka menee hyvin suurella todennäköisyydellä F-lohkon kolmoselle, eli joko Portugalille, Saksalle, tai Ranskalle. Huuhkajat ottelut tulee kiinnostamaan ihmisiä joka tapauksessa, oli kyse sitten lohkovaiheen otteluista, tai jopa pudotuspeleistä.

Puolivälierät otteluohjelma

Puolivälierät alkavat 3.7.2020 ja ne pelataan yhteensä neljällä paikkakunnalla:

 • Pietari
 • Munchen
 • Baku
 • Rooma

Puolivälierien alkaessa Euroopan parhaan joukkueen tittelistä kisaa enää 8 parasta joukkuetta. Otteluiden voittajat etenevät suoraan neljän parhaan joukkoon, kun neljää muuta joukkuetta odottaa pettymys sekä kisojen ennenaikainen päättyminen. Jos puolivälierien tilannetta katsotaan Suomen näkökulmasta, voisi sitä pitää jopa koko URHEILUN (ei pelkästään suomalaisen urheilun) saralla yhtenä merkittävimmistä saavutuksista koskaan. Suomen mahdollisuudet päästä puolivälieriin ovat valitettavasti lähes olemattomat, mutta muistetaan nyt kuitenkin, että urheilussa voi tapahtua mitä tahansa. EM-kisat.com toimituksen veikkaus Euroopan kahdeksasta (8) parhaasta joukkueesta on seuraavanlainen:

 • Ranska
 • Hollanti
 • Saksa
 • Portugali
 • Sveitsi
 • Belgia
 • Italia
 • Englanti

Peli on kohtalaisen raakaa puolivälierissä, sillä kuten yllä olevasta listauksesta saattaa huomata, aika moni kova jengi on jo tässä kohtaa pakostikin pudonnut kelkasta. Jalkapallon EM-kisat otteluohjelma kannattaakin käydä läpikotaisin läpi mm. ennen puolivälierävaihetta, jotta pääset kärryille siitä, kuka pelaa ketäkin vastaan, ja minkälaisia ennakkoasetelmia eri joukkueiden välillä syntyy kisojen aikana. Viimeinen puolivälieräottelu käydään 4.7.2020 jonka jälkeen on kolmen päivän tauko ennen välierien alkamista.

Välierät otteluohjelma

Välierissä on mukana enää 4 joukkuetta  ja panoksena ei enempää, eikä vähempää kuin paikka EM-kisojen finaalissa. Pronssiottelua ei EM-kisoissa pelata ollenkaan, joten säälipisteitä ei ole tarjolla. Finaalipaikkaa tavoittelevat joukkueet iskevät yhteen Lontoossa 7.7.2020 sekä 8.7.2020. Aikataulut sekä tv lähetykset ilmoitetaan myöhemmin. Otteluista saatavilla olevat streamit rajoittuvat lähinnä YLE Areenan palveluihin, eikä muita välttämättä kannata edes käyttääkään.

EM-kisat 2020 finaali

EM-kisojen finaali pelataan Wembleyllä 12.7.2020. Vaikka koko EM-kisojen rakenne on vähintäänkin hämmentävä, finaalin paikkana ei voisi enää legendaarisempi näyttämö olla. Klassinen Wembleyn stadion vetää n. 90 000 katsojaa, ja se on käytännössä jo loppuunmyyty. Finaaliin pääsy ei tarkoita pelkästään loppuottelussa pelaamista, sillä palkintona on myös miljoonia euroja rahaa. Finaalin voittaja kuittaa nimittäin 10 miljoonaa euroa ja toiseksi tullutkin jo 7 miljoonaa.

EM-kisat televisiointi

Suomen pelit (huuhkajat ottelut) tulevat näkymään kokonaisvaltaisesti YLE:n palvelussa. YLE näyttää pelit niin televisiosta, kuin myös suoratoistopalvelunsa, YLE Areenan kautta. Kaikki kisojen 51 ottelua on katsottavissa suorana lähetyksenä, ja kun kyseessä on vielä Euroopassa käytävät kisat, otteluiden alkamisajankohdat ovat myös inhimillisiä. Ottelut pelataan käytännössä kaikki klo 16-22 välisenä aikana. Nations Leaguen viimeiset kisapaikat EM-kisoihin jaetaan 21.3.2020, jonka jälkeen myös TV lähetykset lyövät lukkoon viimeisetkin suunnitelmat kisaohjelmaa ajatellen

Yhteenveto & UKK

Milloin EM-kisat 2020 alkavat?

Jalkapallon EM-kisojen avajaisotteluna toimii 12.6.2020 pelattava Turkki-Italia. Ottelu pelataan Roomassa.

Milloin on Suomen ensimmäinen peli?

Suomi pelaa Tanskaa vastaan Kööpenhaminan stadionilla 13.6.2020.

Monta lohkoa EM-kisoissa 2020 on?

Kisat pelataan kuudessa (6) lohkossa, joista etenee yhteensä 16 joukkuetta pudotuspelien ensimmäiseen (best of 16) vaiheeseen.

Missä alkulohkon ottelut pelataan?

Lontoo, Munchen, Rooma, Baku, Pietari, Bukarest, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapest, Glasgow, Kööpenhamina

Mitä hyötyä on lohkovoitosta?

Lohkovoittajat saavat parhaimmillaan kotikenttäedun sekä heikomman vastuksen best of 16 -kierrokselle.

Ketkä ovat Suomen lohkossa?

Suomi pelaa lohkossa B, johon kuuluvat sen lisäksi myös Venäjä, Belgia sekä Tanska.

Miten EM vedonlyönti kertoimet käyttäytyvät?

Toistaiseksi kertoimenlaskijat ovat laskeneet liikkeelle kohtalaisen maltillisia kertoimia, sillä joukkueiden voimasuhteet voivat vielä tulevien kuukausien aikana vaihdella. Kertoimien vaihteluun vaikuttaa mm. avainpelaajien saatavuus (loukkaantumiset, pelikiellot, jne.) ottelupäivän aattona.

Monta joukkuetta on EM-kisoissa 2020?

EM-kisoissa on yhteensä 24 joukkuetta, joista 16 parasta jatkaa pudotuspeleihin

Meneekö Suomi jatkoon alkulohkosta?

Helppoa se ei tule olemaan, mutta Venäjä sekä Tanska on kuitenkin voitettavissa. Belgia todennäköisesti ei häviä alkulohkossa otteluakaan

Milloin EM-Kisat 2020 Finaali pelataan?

Finaali pelataan 12.7.2020 Wembleyn stadionilla, Lontoossa.

EM-kisojen otteluohjelma?

Alkulohkon ottelut pelataan 12.6-22.6 | 16 parasta pelataan 27.6-30.6 | Puolivälierät pelataan 3.7-4.7 | Välierät pelataan 7.7-8.7 | Finaali 12.7.2020

Näkyykö kaikki ottelut TV:stä?

Kyllä. EM-kisoissa pelataan 51 ottelua, ja kaikki näkyvät suorina lähetyksinä YLE:n palveluista