Venäjä

Ryssland - en kille som hejar på dem

UEFA-ranking: 9
FIFA-ranking: 24
Bästa resultat EM: Semifinal i EM 2008 i Österrike/Schweiz
Senast i EM och VM: Utslagna i gruppspelet i EM 2012 i Polen/Ukraina (förlust mot Grekland i avgörande matchen) och i VM 2014 efter förlust mot Belgien och två oavgjorda matcher mot Sydkorea och Algeriet
Kvalificerad:   Som grupptvåa i Sveriges grupp efter Österrike
Tränare: Leonid Slutskij
Nyckelspelare: Artiom Dziuba
I mål: Igor Akinfejev är rutinerad och respekterad i Ryssland. Han är internationellt känd för sina idiotmisstag (framför allt för målet han har släppt in i VM mot Sydkorea), men det påverkar inte hans ställning i laget.
Försvaret: Inga nyheter här utan samma spelare som under VM inklusive bröderna Berezutskij och Ignasjevitj från CSKA Moskva, Kombarov från Spartak och Jurij Zjirkov från Dynamo Moskva.
Mittfältet: Lagkaptenen Roman Sjirokov, Alan Dzagoev (CSKA), Sjatov från Zenit och Denis Tjerysjev från Real Madrid – den ende spelaren i det ryska landslaget som spelar i utlandet bortsett från Kerzjakov som nyligen har skrivit på för Zürich.
Anfall: Kokorin från Dynamo Moskva, Smolov från Krasnodar och Artiom Dziuba från Zenit har bäst chanser att få åka till Frankrike i somma
Uppladdning: Ryssland spelar endast en officell träningslandskamp innan EM-slutspelet – mot Frankrike på bortaplan den 29 mars.